Kuracie krídelká, ktoré očaria každého: Skúste ich na rôzne spôsoby

recepty na kuracie krídelká

Kuracie krídelká patria medzi najobľúbenejšie jedlá na svete. Jednoducho sa pripravujú, sú všestranné a chutné, či už ich pripravujete na grile, v rúre, alebo na panvici. Môžete ich ochutiť nespočetnými spôsobmi, od sladkých marinád až po pikantné omáčky, a prispôsobiť ich tak svojej aktuálnej chuti či príležitosti. Vďaka týmto receptom si môžete pripraviť kuracie krídelká na rôzne spôsoby. Nachystajte si podbradníky, lebo vám potečú slinky...

Reklama

Klasické BBQ krídelká

Jedným z najpopulárnejších spôsobov, ako pripraviť kuracie krídelká, je klasická BBQ úprava. Tajomstvom je správna omáčka. Môžete si ju kúpiť v obchode alebo vyrobiť doma zmiešaním kečupu, medu, worcesterskej omáčky, cesnaku a trošky horčice. Krídelká potrite marinádou a nechajte ich odležať aspoň hodinu. Potom ich ugrilujte alebo upečte v rúre na 200 °C dozlatista. Výsledkom sú šťavnaté krídelká s charakteristickou sladko-dymovou chuťou, ktoré sa hodia k akémukoľvek neformálnemu posedeniu.

Medovo-cesnakové krídelká

Jemnejšou, no stále výraznou chuťou vás prekvapia medovo-cesnakové krídelká. Marináda z medu, cesnaku, sójovej omáčky a trošky zázvoru dodáva krídelkám jedinečný orientálny nádych. Krídelká nechajte marinovať aspoň dve hodiny, aby sa chute dostali do mäsa. Pečte ich na 180 °C, kým nebudú krásne zlatisté. Po upečení ich môžete ešte jemne poliať zvyšnou marinádou, aby získali extra lesk a chuť.

Reklama

Pikantné Buffalo Wings

Ak obľubujete pikantné chute, vyskúšajte Buffalo Wings. Tento recept pochádza z USA a je známy svojou ohnivou chuťou. Na prípravu budete potrebovať omáčku z masla, pikantnej paprikovej omáčky a trochu medu či cukru na zjemnenie. Krídelká si môžete najskôr predpiecť alebo vyprážať, a potom ich obaliť v tejto omáčke. Podávajte ich s chrumkavou zeleninou a dipom z modrého syra – kombinácia pikantnosti a krémovosti vás dostane.

Pikantné Buffalo Wings
Depositphotos

Chrumkavé vyprážané krídelká

Milovníci chrumkavej kôrky nedajú dopustiť na klasické vyprážané krídelká. Krídelká najskôr obaľte v zmesi múky, soli, čierneho korenia, a ak máte radi pikantnejšie chute, pridajte aj štipku kajenského korenia. Pred vyprážaním je dobré nechať krídelká chvíľu odstáť, aby múka dobre priľnula. Vyprážajte ich v horúcom oleji, kým nie sú zlatisté a dokonale chrumkavé. Podávajte ich s kečupom, majonézou alebo akoukoľvek obľúbenou omáčkou.

Ázijské krídelká s teriyaki omáčkou

Máte radi exotiku? Spravte si ázijské krídelká s teriyaki omáčkou. Teriyaki omáčku si môžete pripraviť zmiešaním sójovej omáčky, cukru, sezamového oleja, cesnaku a zázvoru. Krídelká nechajte marinovať cez noc, aby sa poriadne nasiakli touto výraznou chuťou. Potom ich upečte alebo ugrilujte. Na záver ich môžete posypať sezamovými semienkami a jarnou cibuľkou, čím získate autentickú chuť aj vzhľad.

Reklama

Pečené krídelká s parmezánom a bylinkami

Ak hľadáte niečo nevšedné a lahodné, vyskúšajte krídelká s parmezánom a bylinkami. Na marinádu zmiešajte olivový olej, strúhaný parmezán, čerstvý cesnak a bylinky, ako je tymian, rozmarín alebo oregano. Krídelká zmesou dôkladne obaľte a pečte ich v rúre na 180 °C, kým nebudú chrumkavé a voňavé. Táto kombinácia je ideálna na slávnostné príležitosti alebo ako pochúťka pre hostí.

Či už preferujete sladké, pikantné, chrumkavé, alebo exotické chute, vždy sa dá nájsť recept, z ktorého budú vaše chuťové bunky šalieť. Experimentujte s rôznymi marinádami a spôsobmi prípravy, aby ste si našli svoj obľúbený recept na kuracie krídelká, ktoré sa stanú hitom na každej rodinnej oslave, párty či len tak, pri večeri s najbližšími.

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE