Niekoľko spôsobov ako pripraviť rýchle a chutné raňajky

Teplovzdušná fritéza: Jednoduchosť a všestrannosť v kuchyni

V každodennom zhone tvoria raňajky základ,  ktorý naštartuje nielen našu energiu do nového dňa, ale poteší aj chuťové poháriky každého gurmána. K tomu, aby boli raňajky chutné, zdravé, rýchle a navyše hýrili farbami, vám dokážu výrazne pomôcť niektorí kuchynskí pomocníci.

Pripravte si chutné raňajky rýchlo

Jar je ideálny čas, kedy môžete vaše zdravie podporiť rôznymi očistami, prípadne rôznymi chutnými smoothie a ľahkými jedlami, ktorých príprava vám zaberie len pár minút. Raňajky bohaté na ovocie a zeleninu dodajú vášmu telu dostatok energie, podporia vašu koncentráciu, pamäť a zabezpečia potrebný výkon.

Odšťavovač Nutribullet Nutribullet

Začnite deň s čerstvou šťavou

Na prípravu chutných ranných štiav plných osvieženia, je najlepší odšťavovač. Tento ideálny pomocník vám hneď po odšťavení ovocia alebo zeleniny poskytne nápoj plný biologicky aktívnych látok, vitamínov, enzýmov, karotenoidov, minerálov a stopových prvkov. Ak vás napríklad dlhodobo trápia problémy s trávením, nafukovaním alebo kožné problémy, potom naštartujte svoj deň s čerstvo odšťavenou zelerovou šťavou. Pokiaľ deň začnete s 0,5 litrom tohto liečivého nápoja, čoskoro budete môcť pozorovať zmeny na vašom zdraví. Na získanie takéhoto množstva čistej šťavy budete potrebovať iba jeden väčší, prípadne dva menšie zväzky stonkového zeleru.

Zdravé smoothie, ktoré podporí vašu pečeň

Milujete ovocie, zeleninu a experimenty v kuchyni? Potom vás určite zaujme smoothie, ktoré vám dodá nielen potrebnú energiu, ale zároveň aj podporí váš vyvážený jedálniček. Na jeho prípravu budete samozrejme okrem prísad z receptu potrebovať multifunkčný kuchynský mixér, s ktorým okrem smoothie môžete pripraviť čerstvé porcie osviežujúcich koktejlov, sorbetov alebo dresingov.

Smoothie na záchranu pečene

Na tento rýchly a chutný nápoj, ktorý nielen  lieči pečeň do hĺbky, ale  zároveň dodáva vášmu telu poriadnu dávku antioxidantov, budete potrebovať:

  • 2 banány,
  • 2 šálky mrazených lesných čučoriedok,
  • ½ šálky čerstvej červenej pitahaye,
  • ½ šálky vody (voliteľné)

Ako postupovať? Do mixéra vložte všetky ingrediencie, vymixujte ich do hladka a môžete podávať. Tento nápoj milujú aj deti, preto sa s nimi určite nezabudnite podeliť.

teplovzdušná fritéza nutribullet Nutribullet

Skutočne výnimočná fritatta

Ak túžite po rýchlych a jednoduchých raňajkách, ktoré si pripravíte bez veľkej námahy, potom si určite vyskúšajte upiecť frittatu v teplovzdušnej fritéze. Pripravíte ju naozaj bleskurýchlo a tá chuť stojí zato! Na frittatu budete potrebovať vajcia, syr feta, jarnú cibuľku, papriku, paradajky a samozrejme vám nesmie chýbať teplovzdušná fritéza. Potom už len stačí vystlať panvicu teplovzdušnej fritézy papierom na pečenie, vložiť všetky prísady, vyprážať a hotovo!

A keďže fantázii sa medze nekladú, chutnú pochúťku si môžete pripraviť z akejkoľvek zeleniny, syru alebo byliniek, ktoré máte po ruke. Vytvoríte si tak vlastnú, jedinečnú verziu tejto lahôdky.



0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE