Rýchle silvestrovské jednohubky: 10 receptov, ktoré ohromia každého

silvestrovské jednohubky

Silvester je už za rohom a ak ešte stále premýšľate, čo pripraviť na oslavu, máme pre vás niekoľko skvelých nápadov. Jednohubky sú ideálnym jedlom na silvestrovskú párty – sú jednoduché na prípravu, chutné a skvele sa hodia na stôl, kde sa môžu podávať ako slané chuťovky. 

Či už máte radi tradičné alebo netradičné kombinácie, tieto recepty na jednoduché silvestrovské jednohubky sú presne to, čo potrebujete. Užite si Silvester v spoločnosti priateľov s týmito lahodnými jednohubkami, ktoré určite potešia každého hosta.

Reklama

Recepty na jednoduché silvestrovské jednohubky:

1. Mini hot-dogy v lístkovom cestíčku

  • 1 balenie lístkového cesta

  • 10 mini párkov

  • 1 žĺtok (na potretie)

  • 1 polievková lyžica horčice (voliteľné)

  • 1 polievková lyžica kečupu (voliteľné)

  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup: Rúru predhrejte na 200 °C. Lístkové cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske do tenkého plátu a nakrájajte ho na prúžky, ktoré budú dlhé približne 10 cm a široké 2 cm. Každý mini párok opatrne zabaľte do prúžka lístkového cesta tak, aby bol úplne obalený. Na plech vyložený papierom na pečenie poukladajte zabalené párky. Potrite ich žĺtkom, aby počas pečenia získali krásnu zlatistú farbu.

Ak chcete, môžete pridať trochu horčice alebo kečupu pred zabalením párkov. Pečte v predhriatej rúre asi 15-20 minút, kým cesto nezíska zlatistú a chrumkavú farbu. Mini hot-dogy podávajte s obľúbenými omáčkami, ako je kečup alebo horčica.

2. Avokádový dip s nachos

Ingrediencie:

  • 2 zrelé avokáda

  • 1 limetka (šťava)

  • 1 malá cibuľa, nadrobno nakrájaná

  • 1 paradajka, nakrájaná na malé kocky

  • Soľ a korenie podľa chuti

  • 1/4 čajovej lyžičky mletého čili (voliteľné)

  • Nachos na podávanie

Postup: Avokáda rozkrojíte, odstránite kôstky a vydlabete dužinu do misky. Pomocou vidlice ju dôkladne rozpučte, až kým nezískate hladkú konzistenciu. Pridajte šťavu z limetky, nakrájanú cibuľu a paradajky. Všetko dobre premiešajte, aby sa ingrediencie rovnomerne spojili. 

Ochuťte soľou, korením a podľa chuti pridajte trochu mletého čili, ak máte radi štipľavé. Dip podávajte s nachos, ktoré môžete jednoducho namáčať do pripravenej zmesi. Tento jednoduchý a chutný dip je skvelým doplnkom na silvestrovské alebo akékoľvek oslavy.

3. Zapečené bagetky s hruškou a plesňovým syrom

Ingrediencie:

  • 1 bageta

  • 2 hrušky, nakrájané na tenké plátky

  • 100 g plesňového syra (napr. Roquefort, Brie)

  • 2 polievkové lyžice medu

  • 1 polievková lyžica olivového oleja

  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

  • Čerstvá rukola na ozdobu

Postup: Rúru predhrejte na 180 °C. Bagetu nakrájajte na tenké plátky a poukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Na každý plátok bagety položte plátky hrušky, následne pridajte kúsky plesňového syra, ktorý ľahko roztopí a získa príjemnú krémovú textúru. 

Na vrch každého kúsku bagety pridajte pár kvapiek medu a jemne pokvapkajte olivovým olejom. Dochutíme soľou a čerstvým mletým čiernym korením. Zapečte bagetky v rúre asi 7-10 minút, kým syr nezačne taviť a bageta nebude chrumkavá. Pred podávaním ozdobte čerstvou rukolou. Tieto zapečené bagetky sú ideálne ako jednohubky na vianočný stôl alebo na silvestrovskú oslavu.

Reklama

4. Jednohubky s kôprovou penou a údeným lososom

Ingrediencie:

  • 200 g údeného lososa

  • 100 g smotanového syra

  • 1 polievková lyžica čerstvého kôpru, nasekaného

  • 1 čajová lyžička citrónovej šťavy

  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

  • 1 balenie chlebíkov alebo krekrov

  • Niekoľko plátkov citrónu na ozdobu

Postup: Smotanový syr zmiešate s nasekaným čerstvým kôprom, citrónovou šťavou, soľou a čerstvým korením. Pomocou mixéra alebo šľahača vytvorte kôprovú penu, ktorá by mala byť ľahká a nadýchaná. Na každý kúsok chlebíka alebo krekru položte plátok údeného lososa. 

Na lososa následne naneste kôprovú penu a jemne ju roztiahnite po povrchu. Na záver ozdobte kúsok citrónu a troškou čerstvého kôpru. Tieto lahodné jednohubky sú skvelou voľbou na sviatočné stoly, kde oceníte ich jemnú, ale výraznú chuť.

Jednohubky s kôprovou penou a údeným lososom
Depositphotos

5. Rýchle syrové pagáčiky

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky

  • 150 g masla

  • 100 g strúhaného syra (napr. tvrdý syr alebo parmezán)

  • 1 vajce

  • 1/2 čajovej lyžičky soli

  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva

  • 1 lyžica studenej vody

Postup: V miske zmiešate múku, prášok do pečiva a soľ. Pridajte maslo nakrájané na kocky a rukami alebo pomocou mixéra premiešajte, kým nevznikne drobivá zmes. Potom pridajte strúhaný syr, vajce a trochu studenej vody, aby vzniklo cesto. 

Cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm a vykrajujte malé kolieska. Uložte ich na plech s papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 15-20 minút, kým pagáčiky chytia zlatistú farbu. Po vychladnutí podávajte ako jednohubky, ktoré sú skvelé na každú oslavu.

6. Bruschetta s paradajkami, bazalkou a balzamovým octom

Ingrediencie:

  • 1 bageta

  • 3-4 zrelé paradajky

  • 1 hrst čerstvej bazalky

  • 2 polievkové lyžice balzamového octu

  • 2 polievkové lyžice olivového oleja

  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup: Bagetu nakrájate na tenké plátky a opražíte ich na suchej panvici alebo v rúre do zlatista. Medzitým nakrájajte paradajky na malé kocky a zmiešajte ich s nasekanou bazalkou, olivovým olejom, balzamovým octom, soľou a korením. Na každý plátok opraženej bagety naneste pripravenú paradajkovú zmes. Podávajte ihneď ako čerstvú, chutnú jednohubku, ktorá je ideálna na osvieženie každého silvestrovského stola.

7. Mini pizza jednohubky s mozzarellou a paradajkami

Ingrediencie:

  • 1 balenie lístkového cesta

  • 150 g mozzarelly

  • 4-5 zrelých paradajok

  • 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku

  • Soľ, čerstvo mleté čierne korenie

  • 1 čajová lyžička sušenej oregano

Postup: Predhrejte rúru na 200 °C. Lístkové cesto rozvaľkajte na tenkú vrstvu a pomocou vykrajovačky alebo pohára vykrojte malé kolieska. Na každý kúsok cesta naneste tenkú vrstvu paradajkového pretlaku a následne položte na každý kúsok kúsok mozzarelly a nakrájané paradajky. 

Osoľte, okoreňte a posypte sušeným oreganom. Pečte v rúre asi 12-15 minút, kým cesto nezíska zlatistú farbu a syr sa neroztopí. Tieto mini pizza jednohubky sú ideálne pre tých, ktorí milujú tradičnú chuť pizze v malej verzii.

Mini pizza jednohubky
Depositphotos

8. Jednohubky s kozím syrom a červenou repou

Ingrediencie:

  • 200 g kozieho syra

  • 1 stredne veľká červená repa

  • 1 balenie mini chlebíčkov alebo krekrov (alebo bagetky)

  • 2 lyžice medu

  • 1 polievková lyžica čerstvo nasekanej petržlenovej vňate

  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup: Na začiatok uvarte červenú repu do mäkka, následne ju olúpte a nakrájajte na tenké plátky. Na mini chlebíčky alebo bagetky rozotrite kozí syr, na ktorý umiestnite plátky červenej repy. Na záver prelejte medom a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Tieto jednoduché jednohubky s kombináciou slaného syra a sladkej repy sú skvelým spestrením na vianočnom stole.

9. Syrové guľky na slaných krekroch

Ingrediencie:

  • 150 g krémového syra (napr. Philadelphie)

  • 100 g strúhaného syra (najlepšie čedar alebo parmezán)

  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany

  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného cesnaku

  • 1/4 čajovej lyžičky papriky

  • Slané krekry

  • Čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup: V miske zmiešajte krémový syr, strúhaný syr, kyslú smotanu, cesnak, papriku a čierne korenie, aby vznikla hladká zmes. Z tejto zmesi formujte malé guľky. Každú guľku umiestnite na slaný kreker, čím vytvoríte chutnú jednohubku, ktorá je ideálna na každú oslavu. Tieto syrové guľky môžete ozdobiť aj čerstvou bylinkou, ako je napríklad kôpor alebo bazalka, pre ešte lepšiu chuť.

10. Jednohubky so surimi šalátom

Ingrediencie:

  • 150 g surimi (rybie tyčinky)

  • 2 polievkové lyžice majonézy

  • 1 polievková lyžica horčice

  • 1/4 čajovej lyžičky citrónovej šťavy

  • 1/4 čajovej lyžičky soli

  • 1 malá bageta, nakrájaná na tenké plátky

  • 1/2 malej uhorky, nakrájanej na tenké plátky

  • Čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup: Surimi nakrájajte na malé kúsky a zmiešajte s majonézou, horčicou, citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením. Bagetové plátky opražte na panvici alebo v rúre, aby získali jemnú chrumkavosť. Na každý plátok bagety naneste pripravený surimi šalát, na vrch položte plátok uhorky. Ozdobte čerstvým korením alebo bylinkami podľa chuti. Tieto chutné a svieže jednohubky s ľahkým surimi šalátom sú ideálnou voľbou na silvestrovskú párty alebo oslavy.

Reklama

Vychutnajte si Silvester s originálnymi jednohubkami

Na Silvestra nechcete tráviť celé hodiny v kuchyni, a tieto jednoduché jednohubky sú ideálnym riešením! Rýchle, chutné a originálne recepty určite urobia dojem na vašich hostí. A čo je najlepšie, môžete si ich prispôsobiť podľa chuti a pripraviť ich na poslednú chvíľu. Príprava nezaberie veľa času a aj tak si užijete skvelú večeru s priateľmi či rodinou. Nezabudnite sa podeliť o svoje obľúbené recepty a spoločne si užiť tento výnimočný večer. 

Zdroj úvodnej fotky: Depositphotos

0/5 - 0 hlasov
Prihláste sa pod svojím účtom, aby ste mohli jednoducho komentovať články, zapájať sa do súťaží a hlasovať.
Ak ešte nemáte vytvorený účet, neváhajte a zaregistrujte sa – získate tak plný prístup k interaktívnym funkciám webu.

0 komentárov

Vaše meno:

Pre zapojenie do súťaže je potrebné vyplniť tieto údaje:

Email:

Telefón:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE