Najväčšie klamstvá influencerov na sociálnych sieťach - čomu skutočne netreba veriť?!

Sledujete ich na sociálnych sieťach a niekedy snívate o tom, že nimi budete. Možno si prajete, aby váš život vyzeral viac ako ich. Za týmito peknými obrázkami však influenceri v skutočnosti skrývajú inú realitu. Aj keď sa zdá, že majú všetko a vždy vyzerajú perfektne, nie je to vždy pravda.

Influencer marketing a online marketing je dnes jedným z najpoužívanejších kanálov sociálnych médií, pretože ich publikum im verí, čo im pomáha ovplyvňovať ich rozhodnutia. Čo sa však stane, keď je táto viera zlomená kvôli klamstvám alebo podvádzaniu influencerom, ktorého nasledujú? Ich nasledovníci sa na nich obracajú a prečo by to neurobili, predsa sa cítia zradení.

Influencing nereálny svet

Influenceri a klamstvá - je to naozaj pravda? Sociálne siete sú plné dokonalosti a často krát iba sledujeme, ako influenceri vplývajú na všetkých naokolo. Vplyv influencerov je dnes silnejší ako kedykoľvek predtým.

A preto pozor na klamstvá v influencer marketingu. Klamstvá na sociálnych sieťach sú totiž každodennou realitou. Dnes nie je ľahké upútať pozornosť na sociálnych sieťach a vybudovať si základňu sledovateľov.

  • Teraz je konkurencieschopnejší ako kedykoľvek predtým.
  • Mnohí influenceri často robia divné a neetické veci, aby získali popularitu.
  • Niektorí sa snažia zneužívať svojich nasledovníkov, zatiaľ čo iní dokonca predstierajú svoj životný štýl.

Nie vždy je ale všetko tak, ako sa zdá a niekedy influenceri veci pred fanúšikmi taja. V skutočnosti nám majú tendenciu ukazovať filtrovanú realitu a väčšinou to znamená, že nám ukazujú len tie dobré stránky.

Zachovajte si kritické myslenie

Pri všetkých "nástrahách" dnešnej doby a obrovskému vplyvu sociálnych sietí je mimoriadne dôležité, aby sme si zachovali kritické myslenie.

Vo vzťahu k influencerom, ich prezentácií a vplyvu predovšetkým na mladých ľudí to znamená aj toto:

  • mediálna gramotnosť a jej ovládanie,
  • manipulácie - jej identifikovanie a rozpoznanie,
  • internetové klamstvá, dezinformácie na sociálnych sieťach a hoaxy- ktoré treba vedieť spoznať,
  • klamlivá reklama a podobne.

Neprehliadnite: Zoznamky na Slovensku - TU máte najväčšiu šancu nájsť svoju chýbajúcu polovičku!

influenceri

Zdroj: Depositphotos

Klamstvá influencerov

Naozaj by nás bavilo poznať všetky zlé stránky ich života, najmä keď vieme, že influencerov možno považovať za vzory?

Napriek tomu sa niektorým z nich darí ukázať svoje pravé ja, pričom ich sledovatelia majú radi a podporujú.

  • Autori môžu na internete a vo svojich videách vyzerať skutočne sebavedomo, no v skutočnom živote môžu byť hanbliví a spoločensky nešikovní.
  • Niektorí influenceri otvorili svoj boj v skutočnom živote, či už ide o úzkosť, problémy s duševným zdravím alebo problémy s obrazom tela a podobne.

Žiadne dokonalé životy a žiadne dokonalé telá

Aj keď to tak na prvý pohľad vyzerá - nikto z nás ale nie je dokonalý. A ani influenceri! Ich tajomstvo tkvie v dokonalej prezentácií, dokonalých fotkách a dokonalej ilúzii. Nedajte sa oklamať, verte vlastnému úsudku a milujte sa takí, akí v skutočnosti ste.

Žiadne neupravené fotky!

A tomu môžete skutočne veriť. Aj keď sa mnohí z nich pomyselne bijú do pŕs za to, že všetko je naturálne a prirodzené, pri fotkách to skutočne neplatí. Neverte ani hashtagom, že fotka je bez použitia filtra. Pravdepodobne to tak nikdy nie je!

Žiadne dokonalé vzťahy!

Aj influnceri žijú normálne životy a bežné problémy, ktoré postretnú všetky páry dvoch ľudí, ktorí si hľadajú svoje spoločné šťastie. Ilúzia dokonalosti je preto skutočne prehnaná a nenechajte sa oklamať umelou dokonalosťou.

Odporúčame aj: Najlepší spôsob, ako urobiť životne dôležité rozhodnutie

sociálne siete

Zdroj: Depositphotos

Zabudnite na dokonalé premeny!

Aj keď sa to tak môže na prvý pohľad zdať, drvivá väčšina fyzických premien je na sociálnych sieťach iba dokonalá súhra svetla, filtra a tej najlepšej pózy. Áno, aj keď za úspechom stojí často krát nepochybne veľa fyzickej driny, skutočný pot, slzy a trápenie pri cvičení vám na svojich profiloch neukáže takmer nikto.

Čo by ste chceli povedať generácii mladých slovenských influencerov?

"Čím chceš byť, keď vyrastieš?". Pred desiatimi rokmi byť naše deti povedali napríklad: herec, spevák, hasič, no dnes je najpravdepodobnejšie, že budete počuť slovo „influencer“, „youtuber“ alebo dokonca „TikToker“.

Nie je to prekvapenie, influenceri na sociálnych sieťach nás inšpirujú prostredníctvom svojho obsahu, obrázkov a videí, ktoré často zobrazujú dokonalý život. Chceme nimi byť a niekedy im aj závidíme. Byť influencerom však niečo stojí. A hlavne - dá sa skutočne dôverovať influencerom?

Aby boli relevantní a uspokojili svoje publikum, často musia zdieľať veľa častí svojho života a udržiavať svoju komunitu v obraze o svojich životoch a všetkých činnostiach.

  • Ich nasledovníci a komunita od nich očakávajú transparentnosť a čestnosť.
  • Toto je vlastne hlavný bod, ktorý by mal každý zvážiť, ak chce byť influencerom.
  • Budovanie dôvery vám umožní vytvoriť silnú komunitu, ktorá pretrvá.
0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE