Halloween alebo Samhain?

NIVEA Halloween

Na prelome októbra a novembra sa vždy diali zvláštne veci. Toto hmlisté obdobie znamená nielen samotný koniec žatvy, ale najmä začiatok tmavej polovice roka - zimy. Toto obdobie sa často spája najmä s mŕtvymi. Ale prečo? Pôvod hľadajme v jednom zo štyroch hlavných keltských sviatkov - Samhain. Kelti verili, že počas Samhainu sa hranica medzi svetom živých a mŕtvych stáva najtenšou. To umožnilo duchom mŕtvych navštíviť svet živých. Ľudia často zapaľovali ohne, aby odohnali zlých duchov. Sviatok bol tiež časom veštenia, proroctiev a rituálov. S príchodom kresťanstva bol Samhain postupne potlačený a premenený na kresťanský sviatok Všetkých svätých, čo viedlo k vzniku Halloweenu, ako ho poznáme dnes.

Pozri si aj: Odpadávate po jedle od únavy? Týmto potravinám sa radšej vyhnite!

Čo však pretrvalo stáročia, sú rituály a masky spojené s týmto obdobím. Už síce nezapaľujeme ohne, ale sviečky, zvieracie kože nahradili kostýmy a farbivo z listov a plodov nahradilo dômyselné líčenie. Čo je však v súčasnosti rovnako dôležité ako samotný sviatok, je dôkladná príprava pleti a následné dokonalé odlíčenie. Pripravte sa na ten jediný deň v roku, keď strávite hodinu v kúpeľni, len aby ste potom vyzerali oveľa strašidelnejšie ako predtým!

Neprehliadni: Ekologické alternatívy v každodennom živote: Ako žiť udržateľne?

Halloween líčenie
NIVEA

Základom je prvá vrstva

Skôr ako si na tvári vyčarujete desivú farebnú masku s množstvom mejkapu, myslite na svoju pleť. Chráňte ju pred touto záťažou jemným a šetrným podkladovým krémom, ktorý sa o vašu pleť počas slávnosti aj postará. Mladšia pleť ocení hydratačné účinky tónovacích BB krémov NIVEA, ktorých jemné krytie výrazne zlepšuje vzhľad pleti a vďaka jemným minerálnym pigmentom zakrýva nedokonalosti a začervenanie. Ak už dávate prednosť starostlivosti proti starnutiu pleti, siahnite po veľmi praktickom NIVEA Ošetrujúcom tónovacom kréme v hubke Cellular Cushion. Jeho zloženie s kyselinou hyalurónovou a kolagénovým boosterom okamžite vyrovnáva tón pleti, hydratuje ju počas 24 hodín a vyhovuje aj veľmi citlivej pleti. Dokonalé zjednotenie a krytie môžete očakávať aj od troch odtieňov krycích NIVEA CC krémov Luminous630® s kyselinou hyalurónovou a patentovanou látkou Luminous630®, ktorá výrazne redukuje tmavé pigmentové škvrny. Prvé výsledky sú viditeľné už za 2 týždne! 

Inšpiruj sa: Najlepší spôsob, ako urobiť životne dôležité rozhodnutie

NIVEA, Halloween líčenie
NIVEA

Nechcem žiadnu divočinu …

Ak nie ste fanúšikom výrazného karnevalového líčenia alebo sa k vašej maske nehodí žiadny mejkap, môžete staviť na silu prirodzenosti. A nebudete potrebovať nič viac ako jeden z nových Farebných balzamov na pery Labello. Nielenže s nimi rozžiarite svoje pery, ale môžete ich použiť aj ako rúž alebo jemné očné tiene. Rozhodnite sa sami, ktorý odtieň vám najviac vyhovuje. Vyberať môžete z variantov Nude, Pink alebo Red. Všetky balzamy hydratujú až 24 hodín,
SPF 30 pomáha chrániť pery pred stratou kolagénu, ktorý udržiava pery plné a
pevné. 

Micelárne vody NIVEA
NIVEA

Očistný rituál

Po skončení noci masiek, vydlabaných tekvíc a zapálených sviečok je tu posledný, rovnako dôležitý rituál. A tým je dôkladné odlíčenie a vyčistenie pleti. Tento rituál by sa však nemal obmedzovať len na jediný deň v roku. Vaša pleť ocení, ak tento "očistný" rituál zaradíte do svojej každodennej rutiny, rovnako ako upokojujúcu sprchu alebo čistenie zubov. Ako však odstrániť výrazný, odolný alebo dokonca vodoodolný mejkap bez drhnutia a podráždenia? Odpoveďou sú jemné Micelárne vody NIVEA, ktoré spájajú dva kroky čistenia a tonizácie, pričom ich variácie sú prispôsobené špecifickým potrebám vašej pleti. Potrebujete svoju pleť hydratovať? Upokojit? Alebo vyčistiť upchaté póry? Žiadny problém! NIVEA má riešenie pre všetky tieto potreby. 

Perlami medzi micelárnymi vodami NIVEA sú však nové micelárne vody s 5 % ošetrujúceho séra, ktorých dvojfázové zloženie odstraňuje až 100 % mejkapu bez akéhokoľvek drhnutia. Olejová fáza rozpúšťa nečistoty, prach, pot či prebytočný kožný maz, zatiaľ čo tonizačná fáza pleť dokonale čistí, hydratuje a osviežuje. Ak dávate prednosť dvojfázovému odličovaniu, tieto dvojfázové micelárne vody sú dokonalým prvým krokom vo vašej čistiacej rutine. Nezanechávajú nepríjemný pocit mastnoty ani lepivosti, dokonale pleť odlíčia a vďaka účinnej kombinácii aminokyselín a jemných micel na prírodnej báze odstránia aj SPF a vodoodolný mejkap. NIVEA Micelárna voda Skin Glow s 5 % účinného séra s vitamínmi C a E preukázateľne rozjasňuje a hydratuje pleť. Tieto účinky boli potvrdené v klinickej štúdii. NIVEA Regeneračná micelárna voda bez parfumácie je vhodná aj pre citlivú pleť. Obsahuje 5 % účinného séra so skvalánom a pantenolom. Skvalán upokojuje a vyživuje suchú a podráždenú pokožku a posilňuje jej prirodzenú bariéru. Pantenol účinne hydratuje a regeneruje.

Micelárne vody NIVEA
NIVEA

Zdroj úvodnej fotky: NIVEA

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE