Novinky z vydavateľstva GRADA, ktoré vyšli v máji 2024

knižné novinky GRADA apríl 2024

V máji 2024 vydavateľstvo GRADA prináša opäť na knižný trh zaujímavé a očarujúce novinky. GRADA osloví každého, a prinesie vám kvalitné čítanie k vode aj na balkón či terasku. Čaká vás leto plné zaujímavých príbehov a inšpirujúcich noviniek.

Tip pre vás: Novinky z vydavateľského domu GRADA na apríl 2024

VILA V TALIANSKU

Julie Caplinová 

Vydajte sa za vôňou citrónovníkov a zamilujte sa na talianskom pobreží Amalfi.  

Utečte na slnečné talianske pobrežie Amalfi, ponorte sa do tyrkysových morských vĺn a zamilujte sa do ďalšieho romantického príbehu z pera obľúbenej Julie Caplinovej!   

Textilná umelkyňa Lia Bathurstová vždy snívala o tom, že jedného dňa utečie na biele piesočnaté pláže na pobreží Amalfi – lenže súčasťou tohto sna nikdy nebolo stretnutie s jej skutočným otcom. Tým, o ktorom ešte pred niekoľkými týždňami vôbec nevedela. A predsa tu zrazu stojí pred bránami nádhernej vily, do ktorej jej zamietol prístup neznesiteľný – a zároveň neskutočne príťažlivý – Raphael Knight, obchodný manažér jej otca. Keď Lia vďaka starej čiernobielej fotografii dokáže, že jej  tvrdenie bolo pravdivé a je dcérou známeho talianskeho herca, Raph je odhodlaný uistiť sa, že táto cudzinka s dlhými kučeravými vlasmi a nákazlivým úsmevom nemá postranné úmysly. Aj keby to znamenalo, že ju nespustí z dohľadu. Na romantickom pobreží Amalfi obsypanom citrónovníkmi začne byť čoskoro horúco, a nebude to spôsobené len počasím... 

Pozri si aj: Ako sa vysporiadať s každodennými výzvami v živote

VILA V TALIANSKU, Julie Caplinová Redakcia

KNÍHKUPECTVO SPLNENÝCH SNOV 

Jenny Colgan 

Nazrite do čarokrásneho pojazdného kníhkupectva, v ktorom sa plnia sny 

Večná romantička Nina dokáže svojou láskavosťou a bystrosťou vyčariť úsmev na tvári aj tomu najväčšiemu skeptikovi. A nielen to. Má dar vybrať pre každého čitateľa tú pravú knižku. No keď stratí milovanú prácu knihovníčky v hektickom veľkomeste, začne sa zamýšľať nad tým, či aj na ňu niekde čaká šťastie a ten pravý... 

A tak sa jedného dňa rozhodne začať nanovo v malej ospalej dedinke. Kúpi si dodávku, ktorú vďaka svojej kreativite a trpezlivosti premení na čarokrásne pojazdné kníhkupectvo. Okrem toho, že si plní sen, svojím oduševnením, silou rozprávania a talentom, začne meniť jeden život za druhým. A keďže osud občas ponúkne príležitosť tam, kde by to Nina čakala najmenej, možno aj pre ňu je tu šťastný koniec... Nájde v sebe však dosť odvahy, aby nezostala len pri snívaní? 

Neprehliadni: Nikdy nezabudnete, kam ste odložili kľúče - s TÝMITO trikmi a našimi radami!

KNÍHKUPECTVO SPLNENÝCH SNOV, Jenny Colgan Redakcia

CUKROVÁ BARÓNKA

Martina Sahler, Heiko Wolz 

Príbeh o pašeráčke z Bavorského lesa inšpirovaný skutočnými udalosťami 

Bavorsko 1908. Rodina Schinderovcov je hlavným pašeráckym klanom sacharínu v Bavorskom lese. Vynaliezavé skrýše, spoľahlivé kontakty a premyslená taktika im prinášajú slávu v nelegálnom svete Nemeckej ríše.  

Martha Schinderová zdedila temperament a odpor k autoritám po svojom otcovi a je odhodlaná kráčať v jeho stopách. Spolu s dvoma mladšími sestrami pašujú veľké množstvo vyhľadávaného sacharínu, ktorý konkuruje drahému cukru, cez hranice Rakúska a Čiech.  

No potom sa Martha bezhlavo zamiluje do priemyselníkovho syna Alexandra, ktorý je nielen dedičom cukrového impéria, ale aj synom úhlavného nepriateľa jej otca. Martha a jej rodina sa zrazu ocitnú v ohrození. Nebezpečná skúška preverí všetko, čomu kedy verili. 

Odporúčame: To, čo je pre nás určené, si k nám nájde cestu!

CUKROVÁ BARÓNKA, Martina Sahler, Heiko Wolz Redakcia

HRIEŠNE POKUŠENIE 

Elizabeth O´Roark 

Naozaj ho neznáša alebo si len nedokáže priznať, že ho chce? 

Spevácka hviezda Drew nenávidí Josha odkedy ho prvýkrát pred rokom stretla. Ani čas a odstup na tom nič nezmenili. A teraz má s ním a s jeho rodinou stráviť dovolenku na Havaji! Nemôže si pomôcť, ale lezie jej na nervy čoraz viac. Ich vzájomný sarkazmus a provokácie sa stupňujú, no Drew si začne uvedomovať, že možno to nie je len to. Možno je to príťažlivosť, ktorá ju núti byť k nemu nevrlá. Lenže mala by sa zapliesť s bratom svojho bývalého? 

Existuje nejaký slušný spôsob, ako povedať bratovej priateľke, že má na oveľa viac? Josh si kladie túto otázku pri pohľade na zdanlivo silnú Drew, ktorá sa pred svetom tvári sebavedome. Vie, že Drew nie je len pekná tvárička, ale že je v nej hĺbka, ktorú nik iný nevidí. Má potrebu ju chrániť, dokonca aj pred vlastným bratom. No dokáže odolať ich vzájomnej príťažlivosti? 

HRIEŠNE POKUŠENIE, Elizabeth O´Roark Redakcia

ŽIVOT NIE JE PSINA

Carolyn Crimi, Melissa Manwill 

Srdečný román o láske, vernosti a priateľoch.

Vitajte u slečny Šarloty, kde svoj domov nachádzajú opustené psíky.

Keď si táto odvážna mladá dáma adoptuje Gusa, Romy, Tea a Pampúšika, zachráni tým nielen ich, ale aj seba, svojho pomocníka Kevina a samotárskeho kocúra Džina, pričom spolu vytvoria jednu veľkú rodinu. Všetko sa však zmení, keď do ich svorky pribudne nový pes Degas. Pokúsi sa získať si srdce slečny Šarloty spolu s jej domovom, a budúcnosť svorky je zrazu vo vážnom ohrození! Spočiatku váhavý vodca svorky Gus si najskôr všíma iba malé detaily. Degas vyhodí Pampúšika z postele, Džin je vydesený (predsa len, je to kocúr). Čoskoro sa však situácia zhoršuje a Degasova prítomnosť začína narúšať dobré vzťahy v svorke. Keď Degas presvedčí Pampúšika, aby sa vydal na nezmyselnú cestu, Gusovou úlohou je nabrať odvahu, zjednotiť rozhádanú svorku a priviesť malé psíča domov. Lenže ak chce svorka Pampúšika nájsť v uliciach plných kojotov a áut, musí prekonať rôzne prekážky a nebezpečenstvá! Navyše sa jej to musí podariť predtým, ako si ublíži, alebo skôr ako mu od žiaľu pukne srdce. 

ŽIVOT NIE JE PSINA, Carolyn Crimi, Melissa Manwill Redakcia


0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE