Najlepšie plavky presne pre vás - zvýraznite svoje prednosti!

plavky pre váš typ postavy

Výber správnych plaviek môže mať obrovský vplyv na to, ako sa cítime a ako sa prezentujeme na pláži alebo pri bazéne. Pri výbere plaviek nezabúdajte na pohodlie a na to, aby ste sa v nich cítili sebavedome. Dôležité je vybrať si plavky, ktoré sú v súlade s vaším osobným štýlom a odrážajú vašu osobnosť. 

Nezabúdajte, že najdôležitejšia je vaša sebadôvera – keď sa cítite dobre, vyžarujete to aj navonok! Dámske plavky sú obľúbeným módnym kúskom, ktorý sa nosí najmä počas letných mesiacov alebo pri návšteve pláže a bazéna. Existuje množstvo rôznych štýlov, materiálov a farieb, ktoré sú k dispozícii, a každý typ plaviek má svoje jedinečné charakteristiky.

Typy dámskych plaviek:

  1. Jednodielne plavky: Tieto plavky sú jedným celým kusom a ponúkajú komfort a podporu. Môžu mať rôzne výstrihy, čipkové detaily, alebo zaujímavé strihy, ktoré zvýrazňujú krivky.

  2. Dvojdielne plavky: Tieto plavky pozostávajú z podprsenky a nohavičiek. Môžu mať rôzne štýly, ako sú bikini alebo tankini. Dvojdielne plavky umožňujú kombinovať rôzne farby a vzory.

  3. Bikiny: Sú najpopulárnejším typom dvojdielnych plaviek. Ich variácie zahŕňajú klasické, bandeau, alebo vysoký pás.

  4. Tankini: Tento štýl kombinuje prvky trička a nohavičiek, čím poskytuje viac pokrytia a pohodlia. Je ideálny pre ženy, ktoré preferujú niečo medzi jednodielnymi a dvojdielnymi plavkami.

  5. Plavky s vysokým pásom: Tento trendy štýl je obľúbený pre svoju eleganciu a retro vzhľad. Vysoký pás môže opticky predĺžiť nohy a zakryť brucho.

typy dámskych plaviek
Depositphotos

Materiály:

Dámske plavky sú zvyčajne vyrobené z materiálov, ako sú lycra, nylon alebo polyester, ktoré sú odolné voči vode a rýchlo schnú. Často obsahujú aj elastan na zvýšenie flexibility a pohodlia.

Dizajn a farby:

Dámske plavky prichádzajú v širokej škále farieb, vzorov a textúr. Od klasických jednofarebných kúskov cez kvety, geometrické vzory, až po trendy potlače. Sezónne kolekcie často reflektujú aktuálne módne trendy.

Rady na výber:

  • Pohodlie: Vyberte si plavky, ktoré sa dobre prispôsobia vášmu telu a poskytnú potrebnú podporu.

  • Typ postavy: Zvážte svoj typ postavy a zvoľte plavky, ktoré zvýraznia vaše prednosti.

  • Účel: Premyslite si, na aké aktivity plánujete plavky používať – či ide o len relaxovanie pri bazéne alebo aktívne plávanie.

Odporúčame: Čo váš účes prezrádza o vašom vnútornom ja? Zistite to TERAZ!

dámske plavky
Depositphotos

Ako plavky zvýraznia vaše prednosti?

Dámske plavky sú nielen funkčným, ale aj módnym doplnkom, ktorý môže výrazne zvýrazniť vaše prednosti a dodať vám sebadôveru na pláži alebo pri bazéne. Tu je niekoľko spôsobov, ako najlepšie plavky môžu podtrhnúť vaše klady, tvar tela a zaistia sebavedomý vzhľad:

1. Výber správneho strihu

Rôzne strihy plaviek môžu lichotiť rôznym typom postavy, ako napríklad:

  • Jednodielne plavky môžu veľmi efektne tvarovať postavu a zvýrazniť pás.

  • Bikinové súpravy môžu zvýrazniť ženské krivky, najmä ak zvolíte správnu veľkosť vrchného a spodného dielu.

  • Plavky s vysokým pásom môžu opticky predĺžiť nohy a skryť bruško.

2. Farba a vzor

Farby a vzory môžu mať veľký vplyv na to, ako vás vnímajú ostatní, a ako sa cítite sami v sebe:

  • Tmavé farby majú tendenciu byť zoštíhľujúce, zatiaľ čo svetlé farby môžu opticky rozšíriť.

  • Vzorované plavky môžu pritiahnuť pozornosť k určitým častiam tela, napríklad k dekoltu alebo k bokom, v závislosti od umiestnenia vzoru.

3. Detaily a doplnky

Dodatočné detaily, ako sú výstrihy, viazanie alebo ozdobné prvky, môžu pridávať na atraktívnosti a zvýrazniť vaše prednosti. Napríklad:

  • Plavky s hlbokým výstrihom môžu zdôrazniť dekolt.

  • Viazania na bokoch môžu pridať šmrnc a pritiahnuť pohľad k vašim nohám.

plavky bikiny
Depositphotos

4. Podpora a komfort

Dobre zvolená podprsenka alebo podprsenka s kostice môže podporiť vaše prsia a dodať im pekný tvar, čo môže prispieť k celkovému pocitu atraktivity. Zároveň je dôležité, aby ste sa v plavkách cítili pohodlne, pretože to výrazne ovplyvňuje vašu sebadôveru.

5. Sebadôvera

Celkovo platí, že keď sa vo svojich plavkách cítite dobre, vyžarujete sebadôveru. Sebadôvera je najkrajším doplnkom, ktorý môžete nosiť! Preto je dôležité vybrať si plavky, ktoré vás robia šťastnými a v ktorých sa cítite skvelo.

Vhodné plavky môžu byť silným nástrojom na zvýraznenie vašich predností a posilnenie vašej sebadôvery. Nezabudnite si vybrať také, ktoré sú nielen štýlové, ale aj pohodlné a podporujúce vaše prednosti.

Ako si vybrať plavky?

Výber plaviek môže byť zábavný, ale aj náročný proces. Prvý krok je uvedomiť si, aký strih a typ plaviek ti najlepšie vyhovujú. Tu sú niektoré tipy, ktoré ti môžu pomôcť pri rozhodovaní:

1. Poznajte svoju postavu

Rôzne typy plaviek sú vhodné pre rôzne typy postáv:

  • Postava v tvare hrušky: Nohavičky s vysokým pásom alebo plavkové sukne môžu skryť širšie boky.

  • Postava v tvare jablkaSťahujúce plavky s vrchnou časťou, ktorá ponúka dobrú podporu, sú ideálne.

  • Postava v tvare presýpacích hodín: Dobre vyvážené tela môžu nosiť rôzne štýly, ale plavky s opaskami alebo rozdelené sú skvelou voľbou.

  • Klasická postava: Rôzne štýly – od jednodielnych po dvojdielne – môžu dobre fungovať.

2. Vyberte si správny strih

  • Jednodielne plavky: Skvele tvarujú a sú pohodlné. Môžu byť aj veľmi štýlové.

  • Dvojdielne plavky: Tieto plavky sa dajú kombinovať, čo ti umožní pridať osobný štýl.

3. Zohľadnite materiál a kvalitu

Vyberte si plavky z kvalitných a odolných materiálov, ktoré sú odolné voči chlóru a slnečnému žiareniu. 

farby a vzory plaviek
Depositphotos

4. Farby a vzory

Farby a vzory môžu opticky zmeniť vzhľad postavy:

  • Tmavé farby: Opticky zoštíhľujú a pôsobia elegantne.

  • Živé farby a vzory: Môžu pridať na šarmu a osobnosti, ale môže byť ťažšie nájsť ten správny strih.

5. Zohľadnite svoj životný štýl

Premyslite si, kde a ako často plánuješ plavky nosiť. Ak sa chystáte na aktívne plávanie alebo vodné športy, vyberte si také plavky, ktoré sú pohodlné a bezpečné.

6. Plavky si vždy vyskúšajte

Keď sa rozhodnete pre niekoľko možností, nezabudnite si ich vyskúšať. Dobre padnúce plavky sú základom pohodlia.

7. Dodajte doplnky

Nepodceňujte silu doplnkov! Klobúk, slnečné okuliare a pareo môžu dokonale doplniť váš plážový outfit.

Nakoniec, najdôležitejšie je, aby ste sa vo svojich plavkách cítili dobre a sebavedomo. Nezabúdajte, že plavky by mali odrážať vašu osobnosť a štýl. Tak sa nebojte experimentovať a vyberte si také, ktoré vám padnú najlepšie!

Neprehliadnite: TOTO sú skutočné účinky letného kúpania na vaše telo

ako si vybrať plavky
Depositphotos

Dokonalé plavky pre váš typ postavy

Pri výbere plaviek je veľmi dôležité zohľadniť typ postavy, aby ste sa cítili pohodlne a sebavedomo. Každý typ postavy má svoje špecifiká, a tak pre každého existuje ideálny strih plaviek.

1. Typ postavy „jablko“

Tento typ postavy má tendenciu mať širší stred a užšie nohy. Odporúčajú sa plavky, ktoré vytvárajú optický ilúziu štíhleho pásu. Môžete zvoliť plavky s predným zúžením alebo vysokým pásom, ktoré skryjú bruško. Rádiusové alebo asymetrické strihy môžu tiež pomôcť odviesť pozornosť od strednej časti.

2. Typ postavy „hruška“

Hrušková postava má širšie boky a užší trup. Ideálne plavky pre tento typ postavy sú také, ktoré zvýrazňujú hornú časť tela a zamaskujú širšie boky. Voľte plavky s výšivkou alebo ozdobami v hornej časti, ako sú bandeau alebo halterneck strihy, a spodné časti s tmavšími farbami.

3. Typ postavy „presýpacie hodiny“

Tento typ postavy je často považovaný za ideálny, pretože sa vyznačuje vyváženými proporciami. Plavky, ktoré zvýrazňujú krivky, ako sú jednofarebné bikiny alebo plavky s pásom na páse, sú perfektnou voľbou. Odvážne vzory a výstrihy môžu pridať na šarmu.

4. Typ postavy „obdĺžnik“

Obdĺžniková postava sa vyznačuje rovnako širokým pásom, bokmi a ramenami. Pre tento typ postavy je vhodné zvoliť plavky, ktoré vytvárajú ilúziu kriviek. Kombinované plavky s volánikmi alebo vrstvením môžu pridať objem. Plavky s vyvýšeným pásom alebo s ozdobnými detailmi v oblasti pása tiež pomôžu zvýrazniť postavu.

5. Typ postavy „obrátený trojuholník“

Momenty, kedy sú ramená širšie ako boky, sú charakteristické pre tento typ postavy. Odporúčajú sa plavky so zúženým vrchným dielom a širšími spodnými časťami. Rafinované plavky s volánikmi na bokoch dodajú optický objem a celkovú harmóniu postave.

Pri výbere plaviek je najdôležitejšie, aby ste sa cítili pohodlne a sebavedomo. Nezabúdajte, že každý typ postavy je krásny a zaslúži si byť oslávený. Hlavne si vyberte plavky, v ktorých sa budete cítiť skvele, a užite si leto naplno!

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE