Ako vyčistiť pripálenú žehličku? Vďaka týmto trikom bude ako nová!

Žehlička je neodmysliteľným pomocníkom v každej domácnosti. Každý týždeň vyžehlíte množstvo prádla, a pokojne sa vám môže stať malá nehoda. Nejednému z nás sa stalo, že sme omylom prešli po potlači na tričku a problém bol na svete. Pripálená žehlička ešte neznamená koniec sveta. Existuje pár skvelých trikov, ako všetko napraviť bez toho, aby ste utekali kupovať novú. 

Pozri aj: Celebrity s ukrajinskými koreňmi žnú úspech v Hollywoode!

1. Ocot

Ocot je všestranným pomocníkom v domácnosti. Veľakrát už pomohol pri rôznych situáciách. Tentoraz vám urobí dokonca dve služby. Ako prvé si pripravte plech a na jeho dno nalejete horúci ocot, do ktorého ponoríte vychladnutú žehličku. Pozor, namáčate iba spodnú časť! Nechajte ocot chvíľu pôsobiť a na záver žehliacu plochu utrite suchou jemnou handričkou.

A kde vám ocot ešte pomôže? Pri zohrievaní octu vyčistíte tiež vodný kameň v kanvici, ktorý sa na dne dlhodobo usádza.

2. Pena na holenie

Tentokrát pri čistení siahnite do pánskej kozmetiky a použite penu na holenie. Dodržte nasledujúci postup. Na uterák si naneste penu alebo gél na holenie. Žehličku ohrejte na maximum a jemne utierajte spodnú plochu žehličky. Nezľaknite sa toho, že žehlička dymí. Je to normálne. Potom uterák položte na hranu žehliacej dosky a prejdite žehličkou po hrane niekoľkokrát, až kým nezostane všetka špina na uteráku.

Zaujme ťa: Čučoriedky - superpotravina nielen pre mozog! Čím sú výnimočné?

3. Zubná pasta

Zubná pasta je možno prekvapením, ale skutočne funguje! Ešte teplý povrch zbavte väčších zvyškov pripálenín, ale nepoškriabte si plochu žehličky. Následne ju nechajte vychladnúť. Na handričku naneste pastu a krúživými pohybmi vyčistite zvyšné pripáleniny, ktoré zostali na ploche žehličky.

Pozri aj: Hlas matky stráca pre tínedžerov silu. Vedci zistili dôvod

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE