Domáci nepečený pistáciový cheesecake

Cheesecake naplno prenikol do slovenskej kuchyne a patrí už k možno vôbec najpopulárnejším receptom. Jeho výhodou je, že existujú desiatky rôznych variantov, ako môžete cheesecake upraviť a dochutiť. My si dnes pripravíme nepečený pistáciový cheesecake.

Korpus, krém a posýpka

Každý cheesecake sa skladá z dvoch až troch vrstiev. Základom je korpus, na ktorý vrstvíme krém. Niekto potom ešte na vrch torty kladie dekoračnú posýpku alebo chutnú polevu.

Či už stavíte na ľubovoľný variant, vždy ide spravidla o jednoduchý recept, ktorý zvládnu aj začiatočníci. V prípade nepečeného variantu zaberie hlavnú časť prípravy chladenie. V našom recepte nebudeme používať žiadne stužovadlá a iné triky, ktoré vám čas prípravy pomôžu skrátiť. Prekvapí vás ale, ako je hotový cheesecake svieži a plný chuti.

Odporúčame tiež: Slané palacinky so syrom, špenátom i s mäsom: Recepty, ktoré stoja za vyskúšanie!

Ingrediencie na korpus   

  •     250 g – maslové sušienky

  •     50 g – maslo

Ingrediencie na krém

  •     150 g – čerstvý syr (napr. Philadelphia)

  •     60 g pistáciová pasta

  •     40 g – cukor

  •     130 g - smotana 33%

Ingrediencie na posýpku

  •     Lyžica     pistácií

  •     Lyžica     malín sušených mrazom

Pozri si aj: RECEPT: Čokoládovo-karamelový dezert v tvare srdca z Pečie celé Slovensko

Domáci nepečený pistáciový cheesecake

Zdroj: Depositphotos

Postup prípravy nepečeného pistáciového cheesecaku

Sušienky najemno podrvte alebo rozmixujte v mixéri. Spojte s rozpusteným maslom, aby sa vytvorila lepkavá hmota. Následne rovnomerne naneste korpus na dno formy vyloženej papierom na pečenie. Dbajte na to, aby vrstva sušienok bola nanesená rovnomerne, malo by ísť približne o pol centimetra. Je na vás, či chcete mať sušienky iba na dne, alebo aj po okrajoch. Prvý variant je jednoduchší.

Ak chcete mať cheesecake úplne nepečený, vložte formu do mrazničky. Sušienky ale už raz upečené boli, a tak chybu neurobíte ani tým, že hotový korpus vložíte cca na 30 minút do rúry, aby sa pekne pevne spojil dohromady.

V miske zmiešajte čerstvý syr a pistáciovú pastu, pridajte cukor a prešľahajte, až sa cukor rozpustí. Krém by sa mal pekne predýchať. Následne postupne zašľahávajte smotanu. Pozor na to, že potrebujete zachovať krémovitú konzistenciu. Nesmiete zmes prešľahať až do ľahkej šľahačky, v ktorej je príliš veľa vzduchu.

Krém prelejte do vymrazeného korpusu. Pokiaľ ste korpus zapekali, nezabudnite ho nechať včas vychladiť minimálne na izbovú teplotu. Krém zarovnajte a všetko prekryte fóliou. Cez noc nechajte vychladiť v chladničke.

Druhý deň nasekajte pistácie a lyofilizované maliny, premiešajte a nanesie na cheesecake. Potom môžete servírovať. Cheesecake nenechávajte v teple, po odkrojení potrebného počtu porcií zvyšok ihneď vráťte do chladničky.

Zdroj obrázku: vaaseenaa / stock.adobe.com

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE