Parazit zlepšuje sex a podporuje chudnutie! Oplatí sa ním infikovať?!

Na svete existuje množstvo mikroorganizmov, ktoré dokážu ľuďom i zvieratám spôsobiť rôznorodé ťažkosti. Parazit Toxoplasma gondii, skrátene T.gondii, je ale tak trochu iný.

Podľa štúdie publikovanej vo vedeckom magazíne PeerJ je schopný zvýšiť príťažlivosť svojich hostiteľov do takej miery, že pôsobia atraktívnejšie a vďaka tomu sa častejšie oddávajú sexuálnym radovánkam.

Boj o prežitie

Parazity zväčša negatívne ovplyvňujú zdravie, pričom mnohokrát zapríčiňujú aj zníženie reprodukčnej schopnosti. Ak však zhoršia zdravie hostiteľa do takej miery, že bude pôsobiť na opačné pohlavie choro a nepríťažlivo, zníži tak svoje šance na množenie sa.

Aby vedci objasnili taktiku, vďaka ktorému sa T.gondii darí prežívať, rozhodli sa porovnať ľudí, ktorí mali v tele tohto parazita s jedincami bez neho. Jedným z cieľov bolo zistiť, či existujú rozdiely v príťažlivosti a zdraví medzi infikovanými a neinfikovanými subjektmi oboch pohlaví. Pozorovaním dospeli k zaujímavým zisteniam.

Odporúčame: Trendy v sexe: Objavte najhorúcejšie trendy podľa odborníkov!

Toxoplasma gondii

Zdroj: Depositphotos

Malý manipulátor

Podľa odborníkov existujú dôkazy, že T. gondii manipuluje so vzhľadom svojich hostiteľov, aby zvýšil ich atraktivitu, vďaka čomu si ľahšie nájdu sexuálnych partnerov. Práve pohlavný styk dáva totiž tomuto parazitovi šancu rozmnožovať sa.

Výskumníci sledovali 35 ľudí s parazitom a 178 jedincov bez neho. Zaujímalo ich vnímanie vlastnej atraktivity, počet sexuálnych partnerov, index telesnej hmotnosti či symetria tváre. Nezávislá skupina 205 dobrovoľníkov, konkrétne 59 mužov a 146 žien, hodnotila na základe fotografií atraktivitu tváre subjektov infikovaných a neinfikovaných parazitom.

Ženy sú chudšie a muži majú symetrickejšiu tvár

Výsledky výskumu naznačujú, že niektoré pohlavne prenosné parazity, ako napríklad T. gondii, môžu spôsobiť zmeny vo vzhľade a správaní ľudského hostiteľa, buď ako vedľajší produkt infekcie, alebo ako výsledok manipulácie parazita s cieľom zvýšiť schopnosť rozmnožiť sa a nájsť si nových hostiteľov.

Infikovaní muži mali totiž symetrickejšiu, teda na pohľad príťažlivejšiu tvár. Ženy s parazitom mali nižšiu telesnú hmotnosť a pomerne peknú tvár. Samy seba tiež vnímali ako atraktívnejšie a mali vyšší počet sexuálnych partnerov. Na pohľad boli muži i ženy s T.gondii v tele vnímaní ako viac sexi. Pôsobili tiež zdravším dojmom.

Prečítajte si: Flirtovanie: Vedci odhalili, čo je kľúčom k úspechu!

atraktivta

Zdroj: Depositphotos

Parazit nie je garanciou mužského ani ženského orgazmu

Samotné nakazenie sa parazitom Toxoplasma gondii nedáva odpoveď na otázku, ako zlepšiť orgazmus. Avšak tým, že zvyšuje atraktivitu hostiteľov, ovplyvňuje do istej miery aj libido, teda sexuálnu túžbu.

Štatistika nepustí, čím častejšie máte pohlavný styk, tým viac orgazmov máte šancu zažiť. Všetko je na vás a vašom partnerovi. Na to, aby bol sex plný lásky a vášne, v skutočnosti žiadneho parazita nepotrebujete.

Pozri aj: Najobľúbenejšie sexuálne polohy u Slovákov: Experimentujeme radi?

0 komentárov

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE