Uhorková polievka "nastudeno" zasýti aj osvieži. Výborný recept!

Uhorková polievka

Uhorková polievka a jej verzia "nastudeno" je skvelá varianta, ako sa v lete zasýtiť, a zároveň aj osviežiť. Máme pre vás tip, ako si ju pripraviť!

Uhorky sú skvelá a výživná zelenina! Zelené uhorky v sebe obsahujú veľa vody a takmer žiadne kalórie. Obsahujú taktiež množstvo biologicky aktívnych látok na krásu. Výborne uhasia smäd a používame ich ako zvonku, tak aj  vznútra. Uhorka má nízky počet kalórií, ale veľmi vysoký obsah vody - až 96%. Taktiež obsahuje aj veľa vitamínov a minerálov. Dôležitou účinnou látkou v uhorkách je erepsín, enzým štiepiaci bielkoviny.

Uhorka je výborný pomocník pri chudnutí, pretože zlepšuje využitie bielkovín v organizme a taktiež aj prečisťuje črevá. Uhorka má aj mierne laxatívne a detoxikačné účinky, posilňuje imunitný systém a sliznice čriev, je aj výborný antioxidant. Uhorky skrášľujú aj pokožku a vlasy, zmierňujú problémy so zrakom a pomáha aj pri úpale, čo je v tomto období veľmi aktuálne. ALE - ako sa nimi vieme osviežiť a zároveň zasýtiť? Vyskúšajte studenú uhorkové polievku! Prinášame vám rýchly a jednoduchý recept, nech sa páči.

Neprehliadnite: Sadnite si na bicykel bez ohľadu na svoju kondíciu. Ako sa pripraviť a kam vyraziť?

Uhorková polievnka na studeno Depositphotos

Uhorková polievka "nastudeno"

Suroviny:

  • 3 - 4 šalátové uhorky,
  • soľ + korenie,
  • strúčik cesnaku,
  • kôpor,
  • biely jogurt,
  • smotana (na varenie / kyslá smotana) podľa chuti.

Postup:

Postrúhané uhorky spolu s pretlačeným cesnakom, soľou, korením, kôprom a časťou jogurtu rozmixujeme dohladka. Nakoniec primiešame zvyšok jogurtu a celú smotanu. Podľa chuti dozdobíme kôprom, prípadne aj nakrájanými kúskami uhorky. Necháme vychladiť a podávame. Dobrú chuť!

Odporúčame aj tieto recepty z uhoriek:

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE