RECEPT: Malinové makrónky s bielou čokoládou z Pečie celé Slovensko

Čo si myslíte vy? Akú príchuť majú tieto zelenkavé makrónky vyskladané do vianočného stromčeka? Človek by si mohol pomyslieť, že mätovú či limetkovú. V skutočnosti ale nadchnú fanúšikov malín a bielej čokolády. Dostali ste na ne chuť? Tu je Nadin recept z relácie Pečie celé Slovensko. Hor sa do pečenia!

Suroviny na makrónky:

  • 300 g práškový cukor
  • 300 g mandľová múka
  • 110 až 120 g bielkov
  • 300 g cukor krupica (na sirup)
  • 70 g vody (na sirup)
  • 100 g bielkov (na sneh)

Postup: Práškový cukor a mandľovú múku preosejeme a spojíme so 110 až 120 g bielkov. Hmota musí byť hustá, hladká zmes. Cukor s vodou uvaríme na 118 °C – na bublinu. 100 g bielkov šľaháme do peny, následne za chodu na pomalšie otáčky po stene misy prilievame uvarený cukrový sirup. Šľaháme pri nižšej rýchlosti do vychladnutia. Našľahaný bielok s cukrom a mandľovo-cukrovou hmotou jemne spojíme.

Na pečiaci papier nastriekame hladkou trubičkou malé pusinky, párkrát poklepeme plechom o podložku aby sa z pusiniek uvoľnili veľké vzduchové bublinky. Je možné použiť špáradlo na prepichnutie bubliniek a doladenie tvaru. 45 minút necháme odstáť a vyschnúť. Pri dotyku prstom nesmie hmota lepiť. Pečieme na 155 stupňoch cca 16 minút.

Suroviny na krém:

  • 250 g bielej čokolády
  • 100 g šľahačky

Postup: Šľahačku necháme takmer zovrieť a zalejeme ňou nadrobno nasekanú čokoládu. Necháme chvíľu postáť a vymiešame. Dáme do chladničky stuhnúť.

Malinová náplň:

  • 300 g malinového pyré
  • 100 g cukru
  • citrónová šťava

Postup: Malinové pyré varíme s cukrom, zredukujeme a na dochutenie pridáme citrónovú šťavu. Necháme v chladničke vychladnúť.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE