RECEPT: Malinová torta so strašidelnými očami z Pečie celé Slovensko

Milovníci malín, hláste sa! Toto letné ovocie je skrátka úžasné a len málokto mu odolá. A kto by malinám odolal v podobe chutnej torty s kakaovým korpusom a čokoládovým krémom? Takúto dobrotu upiekla v relácii Pečie celé Slovensko súťažiaca Julka, ktorá odela tortu do strašidelného šatu. No nevyzerajú oči na torte ako skutočné? Ako si ozdobíte tortu, je už len na vás, no takúto netradičnú výzdobu určite ocení napríklad oslávenec, ktorý je milovníkom hororov. 

Suroviny na cesto (na 2x):

  • 4 vajcia
  • 170 g kryštálového cukru
  • 170 g polohrubá múka
  • 2 lyžice kakaa
  • 90 g oleja
  • 90 g mlieko
  • Prášok do pečiva

Suroviny na malinový punč:

  • 500 g čerstvých malín
  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 400 ml rumu
  • 400 ml červeného vína
  • Klinčeky
  • Celá škorica
  • Pomaranč, rozmarín
  • Vrecúško ovocného čaju

Suroviny na plnku:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 6 lyžíc tmavého kakaa
  • 350 g masla
  • 450 g práškový cukor
  • 150 g rozpustenej čokolády
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 3 lyžice škrobu
  • 4 žĺtka
  • 200 g čerstvých malín

Suroviny na obtretie torty:

  • 280 g maslo
  • 200 g práškového cukru
  • 850 g creme cheese

Postup: Maslo izbovej teploty vyšľahať spolu s cukrom minimálne 10 minút. Pridáme creme cheese a prešľaháme na najvyšších otáčkach asi 10 sekúnd aby sa spojilo a potom trochu stierkou uhladíme.

Malinový pektín:

  • 80 g cukru
  • 4 g pektín
  • 3 g citrónová šťava

Postup: Pyré zohriať na 45 °C, pridáme cukor zmiešaný s pektínom. Zohrejeme na 85 °C, keď začne vrieť pyré povaríme cca 30 sekúnd.

Ozdobenie:

  • červené, zelené a čierne potravinárske farbivo
  • izomalt

Postup prípravy malinovej torty:

Cesto: Rozdelíme bielky od žĺtok. Žĺtka zmiešame s cukrom a postupne pridávame olej a mlieko. Sneh vyšľaháme a odložíme nabok. Do žĺtkovej zmesi postupne pridávame na striedačku sypké suroviny a bielky. Formu vystelieme papierom na pečenie a necháme piecť pri 170 stupňoch na približne 25 min. Toto isté spravíme druhýkrát.

Malinový punč: Všetky suroviny privedieme do bodu varu a varíme. Potom odstavíme a necháme vychladnúť. Keď náš punč vychladne, cez sitko precedíme a kúsky malín si odložíme nabok od punču.

Plnka: V smotane si rozpustíme na nízkom plameni čokoládu. Vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme múku, škrob, kakao. Do tejto zmesi vylejeme čokoládovú smotanu a dáme variť na strednom plameni. Varíme do zhustnutia, potom odstavíme a necháme úplne vychladnúť. Po vychladnutí vyšľaháme s maslom.

Zdobenie: Korpusy prekrojíme, polejeme punčom, navrstvíme maliny a pridáme plnku, na plnku poukladáme čerstvé maliny. Z izomaltu vytvarujeme oči a zafarbíme.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE