Čokoládové tartaletky s maracujovým pudingom od Ingy z relácie Pečie celé Slovensko nenechajú chladným žiadneho milovníka čokolády a exotických chutí. Že ste s maracujou ešte nemali tú česť? V tom prípade to rýchlo napravte a vyskúšajte ju trebárs ako súčasť týchto koláčikov, ktoré lákajú na zahryznutie. Pozor, čokoláda aj maracuja patria medzi prírodne afrodiziaká. Čo tak ich teda upiecť pre milovanú osobu?
Cesto:
- 140 g práškový cukor
- 300 g hladká múka
- 30 g kakao
- 200 g maslo
- 2 vajíčka
Postup: V kuchynskom robote zmiešať suché ingrediencie, pridať maslo a vymiešať. Potom pridať vajíčka a miešať do momentu, až sa cesto spojí. Dať do potravinárskej fólie a vychladiť. Vychladené cesto vyvaľkať, vykrojiť krúžky a formovať tartaletky. Vychladiť. Piecť na 150 až 160 °C asi 20 až 25 minút.
Chrumkavá vrstva:
- 50 g mliečna čokoláda
- 20 g olej
- 110 g mandľové lupienky
Postup: Čokoládu s kakao maslom roztopiť a zmiešať s ostatnými surovinami. Vyložíme na spodok upečených tartaletiek a do chladničky schladiť.
Maracuja a karamel:
- 130 g cukor
- 250 g šľahačka
- 50 g pyré z marakuje
- 50 g maslo
Postup: Cukor skaramelizovať. Šľahačku zohriať a deglazovať karamel. Pridať pyré. Nechať vychladnúť, nakoniec pridať maslo.
Ganache z mliečnej čokolády:
- 100 g šľahačka
- 200 g mliečna čokoláda
Postup: Šľahačku zohriať. Hneď vyliať na čokoládu.
Šľahané ganache z mliečnej čokolády:
- 3 g želatína
- 195 g šľahačka 33 % A
- 195 g mliečna čokoláda
- 245 g šľahačka 33 % B
Postup: Želatínu zalejeme studenou 1:6. Šľahačku A privedieme k varu, primiešame želatínovú masu, vylejeme na čokoládu a pridáme zbytok šľahačky. Necháme vychladnúť a vyšľaháme.
Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko