RECEPT: Čokoládová torta s bobuľovým ovocím z Pečie celé Slovensko

Túto krásnu a na zahryznutie lákajúcu tortu môžete svojmu blízkemu či milovanej osobe upiecť aj vy. Kombinuje v sebe lahodnú chuť čokolády a sviežosť bobuľového ovocia. Recept prináša Lenka z relácie Pečie celé Slovensko. Čo na jej výtvor hovoríte vy? Ak tortu chcete upiecť, postupujte podľa receptu nižšie. 

Suroviny na cesto:

  • 150 g masla izbovej teploty
  • 180 g práškového cukru
  • 8 vajec
  • 2 PL kakaa
  • ½ balíčka vanilkového cukru
  • 100 g mletých mandlí
  • 70 g polohrubej múky
  • ½ ČL prášku do pečiva
  • 1 PL strúhanky

Suroviny na plnku:

  • 2 dcl mlieka
  • 3 žĺtky
  • 50 g práškového cukru
  • 2 PL hladkej múky
  • 2-3 PL kakaa
  • ½ balíčka vanilkového cukru
  • 250 g masla izbovej teploty
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 400 g jahôd
  • 150 g rozmrazeného bobuľového ovocia
  • 1 dcl rumu

Na ozdobenie:

  • 2 plátky jedlého zlata
  • 300 g cukru na modelovanie
  • 30 g malín
  • 1 palička
  • zlatá prášková farba
  • 1 PL alkoholu na rozriedenie práškovej farby
torta s ovocím

Zdroj: Pečie celé Slovensko

Postup prípravy torty:

  1. Maslo dobre vymiešame s 2/3 práškového cukru (120 g). Pridáme žĺtky, vanilkový cukor, preosiate kakao a vymiešame do peny.
  2. V ďalšej miske si zmiešame všetky sypké suroviny. Sypké suroviny prisypeme k zmesi z masla a žĺtkov a dobre premiešame. Zároveň si samostatne vyšľaháme sneh so zvyškom práškového cukru (60 g).
  3. Stierkou postupne jemne primiešavame sneh do cesta. Naozaj opatrne a jemne, aby nám sneh nespadol. Cesto si vylejeme do ráfika alebo formy s priemerom 20 cm.
  4. Pečieme na 180 °C prvých 10 minút, následne teplotu znížime na 165°C a pečieme ešte asi 50 - 60 minút. Korpus je hotový, keď doňho zapichneme špajľu, ktorá je po vytiahnutí čistá a cesto sa na ňu nelepí.
  5. Kým sa pečie korpus, spravíme si plnku. Najskôr si pripravíme domáci puding. Dáme si zohrievať vodu v hrnci na vodný kúpeľ. Múku si vymiešame s malým množstvom mlieka a cukrom na hladkú kašičku.
  6. Pridáme žĺtky, zvyšné mlieko, vanilkový cukor, kakao a roztopenú, jemne vychladnutú čokoládu. Misku si dáme na vodný kúpeľ a miešame, až kým puding nezhustne. Puding dáme vychladnúť. Aby sa nevytvorila kožka, prikryjeme ho fóliou.
  7. Keď puding vychladne, zmixujeme si maslo s preosiatym cukrom a po lyžiciach pridávame puding k maslu. Spolu vymixujeme na krém. Ak je bledý, pridajte ešte kakao nakoniec.
  8. Časť jahôd si nakrájame na menšie kúsky, pár celých si necháme na ozdobu. Vychladnutý korpus narežeme na 3 rovnaké pláty.
  9. Každý korpus si pri vrstvení polejeme rumom (nemusí byť). Následne na korpus dáme krém, jahody a rozmrazené lesné ovocie. Takto postupujeme aj na druhý korpus. Na vrchný korpus dáme už len krém. Kraje si uhladíme a dozdobíme podľa predstáv.
  10. Srdiečko z cukru na modelovanie – 250 g cukru na modelovanie si roztopíme v malej rajnici. Tretinu roztopeného cukru na modelovanie si nalejeme na silikónovú formu. Zvyšok cukru zafarbíme na bledoružovo. Ďalšiu tretinu vylejeme na silikónovú podložku, tak aby sa nám nespojila s priehľadnou. Ostatný cukor na modelovanie zafarbíme na sýtejšiu ružovú farbu a znova vylejeme na silikónovú podložku.
  11. Roztopíme si asi 50 g cukru na modelovanie a časť nalejeme na silikónovú podložku v tvare srdiečka, priložíme paličku a rozbité kúsky naukladáme na roztopený cukor na modelovanie v tvare srdiečka. Zalejeme zvyškom cukru na modelovanie a necháme stvrdnúť. Pripravené srdiečko zapichneme do torty.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE