Nebaví vás žehlenie? S moderným parným generátorom mu prídete na chuť.

Máte pocit, že pri žehlení trávite neskutočne dlhú dobu a naparovacia žehlička vás oberá o čas, ktorý by ste prežili inak?

Nechce sa vám každý večer žehliť kopy bielizne, kým si zvyšok rodiny užíva voľné chvíle?

Nebaví vás žehlenie a chcete mu venovať, čo najmenej času?

Začnite používať parný generátor a nebuďte otrokom žehliacej dosky.

Odporúčame: Ako zvládnuť stres? 6 krokov, ako sa udržať v psychickej pohode

parný generátor

Zdroj: Depositphotos

Tajomstvo parného generátora

Žehlička s parným generátorom sa skladá z parnej stanice - generátora, kde sa voda premieňa na paru a z nádržky, ku ktorej je prostredníctvom hadičky pripojená. Parný generátor je zároveň aj odkladacou plochou na žehličku, takže prístroj nezaberá až tak veľa miesta.

Tajomstvo spočíva v tom, že vodná para je pod oveľa vyšším tlakom ako v klasickej naparovacej žehličke. Takéto žehlenie je oveľa efektívnejšie. Žehlička s parným generátorom je preto ako stvorená pre:

  • zaneprázdnených ľudí,
  • mamy na materskej dovolenke,
  • ľudí s citlivou pokožkou,
  • fajčiarov, ktorí chcú svoje oblečenie zbaviť nepríjemného zápachu cigaretového dymu
  • a taktiež pre majiteľov zvierat, ktorí síce chlpatých členov rodiny milujú, ale nechcú ich cítiť celý deň.

Prečo mať žehličku s parným generátorom?

Parný generátor šetrí čas. Hovoríme až o polovičnej úspore. Prečo? Bielizeň stačí prežehliť z jednej strany. Počas žehlenia nenastavujeme teplotu, nečakáme, kým sa žehlička nahreje alebo naopak, vychladne a ani nedolievame vodu. Parná stanica je maximálne objemná. Umožňuje tak žehlenie s minimálnymi prestávkami kvôli doplneniu vody.

Výhod je však oveľa viac. Parné generátory sú väčšinou určené aj na vertikálne žehlenie, horúca para oblečenie dezinfikuje a zbavuje nepríjemných pachov a nemusíme sa obávať ani vodného kameňa. Parný generátor si poradí s nepretržitým, rovnomerným a silným prúdom pary, čím zaistí trikrát väčší výkon ako bežné naparovacie žehličky.

Parné generátory majú aj rôzne doplnkové a bezpečnostné smart funkcie. Napríklad rozoznávajú druh tkaniny a prispôsobia tomu teplotu i množstvo pary. Systém rýchleho chladenia a automatického vypnutia zaistí maximálnu bezpečnosť a aj údržba je pri mnohých hračkou. Niektoré žehličky s parným generátorom napríklad zbierajú vodný kameň do samostatnej nádobky, ktorú stačí podľa potreby vyprázdniť. 

Neprehliadni: Biologický vek: Čo znamená a ako si ho správne vypočítať?

parná žehlička

Zdroj: Depositphotos

Na čo myslieť pred kúpou parného generátora

Žehlenie s parným generátorom je síce efektívnejšie, ale samotná žehlička je o niečo drahšia. Investícia sa však rýchlo vráti, napríklad aj pri ročnom zúčtovaní energie. Nevýhodou môže byť veľkosť parného generátora, ale ide len o zanedbateľný problém, ktorý vyváži výborný parný výkon, dostatočne veľká nádoba na vodu, vysoký tlak pary, odvápňovací systém, rýchly ohrev, automatická regulácia teploty a možnosť vertikálneho žehlenia.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE